All-new S-CROSS

Suzuki Motor Corporation najavio je svjetsku premijeru SUV-a, All-new S-CROSS, a to je potpuna izmjena dosadašnjeg modela SX4 S-CROSS. Proizveden je  u Suzukijevoj mađarskoj podružnici Magyar Suzuki Corporation. Prodaja All-new S-CROSS-a počet će u Europi od kraja 2021., a zatim se planira izvoz u Latinsku Ameriku, Oceaniju i Aziju. Od početka prodaje 2013. godine, SX4 S-CROSS je omiljen na tržištima uključujući Europu kao kombinacija osobnog automobila i terenca. Prolazeći kroz svoje promjene, All-new S-CROSS dobro je uravnotežen kroz kombinaciju odvažnog SUV stila i udobnosti. Performanse i sigurnost vožnje poboljšani su tehnologijom ALLGRIP 4x4, dok audiosustav zaslona prenosi razne informacije. All-new S-CROSS je SUV koji nudi tri koncepta - odvažni, sofisticirani, svestrani , sve na vrlo visokoj razini sigurnosti i udobnosti. Svaki od ova tri koncepta odnosi se na svoj stilski koncept, kontrolu tehnologije, odnosno prikladan i udoban interijer.

Glavne značajke i glavne specifikacije All-new S-CROSS-a

Odvažan SUV stil

- Prednja strana ima veliku, crnu rešetku, prednja LED svjetla kao i LED pozicijske svjetiljke. Svjetiljke i poklopac motora postavljeni su visoko kako bi pojaćali izgled agresivnog SUV-a.

- Pogled sa strane ima četvrtaste letvice luka kotača koje izražavaju unutarnju čvrstiu, dok tečna linija ramena odaje snažnan, a ipak glađen osjećaj moći.

- Kao i kod prednjeg dijela, stražnja svjetla i odbojnici su postavljeni visoko kako bi stvorili osjećaj dinamike. Iz bilo kojeg kuta, dizajn odmah odaje dostojanstven oblik robusnog terenca.

- Interijer je trodimenzionalnog oblika koji odgovara karakteru snažanog SUV-a

 Na središnjoj konzoli nalazi se veliki, multifunkcionalni 9-inčni HD zaslon audio sustav koji je kompatibilan s Apple CarPlay® i

Android Auto™ i pruža funkcije podrške u vožnji poput  prikaz informacija vozila i slike kamere. I interijer i eksterijer imaju hrabar stil koji vozača ispunjava samopouzdanjem i osjećajem sigurnosti.

Sofisticirana tehnologija

- ALLGRIP SELECT je sustav pogona na četiri kotača. Prekidač za odabir pogona dopušta korisnicima da jednostavno odaberu način vožnje i prilagode ga uvjetima vožnje,

na primjer kada dajete prednost uštedi goriva ili vožnji po snježnim cestama, odabirom načina vožnje možete postići optimalne performanse vožnje u raznim uvjetima na cesti.

- 48-voltni SHVS blagi hibridni sustav je u standardnoj opreml za Europske modele. Osim što smanjuje potrošnju goriva, također pomaže kod

ubrzanja dodavanjem momenta motora.

- Uz funkcije podrške u vožnji kao što je autonomni hitni slučaj kočenje, prepoznavanje prometnih znakova, sprječavanje napuštanja trake i adaptivni

tempomat sa stop & go, All-new S-CROSS ima pomoć pri parkiranju jer podržava funkcije kao što su kamera za prikaz od 360° i upozorenje o stražnjem križnom prometu.

Funkcionalna svestranost

- All-new S-CROSS razvijen je tako da se njime lako rukuje u raznim situacijama, od gradske vožnje do putovanja na velike udaljenosti.

- Suzukijeva umjetnost u kreaciji unutarnjeg prostora vam dopušta u potpunosti iskoristiti unutrašnjost i maksimalno povećati korisn prostor, All-new S-CROSS nudi udobnost za pet odraslih osoba i

430L fleksibilnog prtljažnog prostora koji se može koristiti na razne načine.

- Osim što je praktičan, pruža užitak u vožnji sa značajkama kao što je panoramski krov koji pruža veći osjećaj prostranost zahvaljujući velikom otvoru.

Glavne specifikacije (europske specifikacije)

- Ukupna dužina 4.300 mm x širina 1.785 mm x visina 1.585 mm

- Međuosovinski razmak: 2.600 mm

- Motor: 1.4L Hybrid

  • Galerija fotografija