SHVS - Smart Hybrid Vehicle by Suzuki

HYBRID

              - SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki)

 

Suzukijeva hibridna tehnologija (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki-SHVS) je hibridni sistem koji kombinira ono najbolje iz dva svijeta te tehnologije, a pored toga pruža novi doživljaj Suzukija.Kombiniranjem benzinskog motora s električnom snagom, Suzukijev SHVS sistem pruža učinkovitiju vožnju nego li ikada prije.Suzukijeva hibridna vozila stvaraju čistije iskustvo vožnje od klasičnih automobila sa benzinskim i dieselskim motorom. SHVS proizvodi znatno manju emisiju CO2, te ostvaruje manju potrošnju goriva, što ga čini ekološki savjesnim, a ujedno i financijski povoljnijim za vožnju. Znači, osim što snižava troškove Vaše vožnje, ujedno i umanjuje štetu na okoliš koju uzrokuje automobil.

Iako danas gotovo svaki proizvođač automobila ima hibridni model, Suzukijeva hibridna tehnologija je jedinstvena. Jedna od najznačajnijih pojedinosti jest ta što je mnogo lakši i dolazi u kompaktnijem izdanju od mnogih drugih verzija. Suzukijev SHVS poznat je kao blagi hibridni sustav i vrlo je malene mase, tako da ne dodaje nepotrebnu težinu i ne opterećuje vozilo. S tako laganim sustavom idealno je prilagođen učinkovitim kompaktnim automobilima po kojima je Suzuki poznat. Pa kad tome dodamo i laganu šasiju, to znači da možete uživati u efikasnom i brzom Suzukijevom hibridnom automobilu uz vrlo malu potrošnju goriva.

Suzukijev SHVS hidrid uključuje Integrirani Startni Generator (Integrated Start Generator - ISG). ISG u Suzukijevim hibridnim vozilima se pokreće s remenom i koristi se i kao generator i kao pokretačka jedinica. To znači da može pomoći motoru kad mu bude potrebno malo pojačanja, poput pokretanja ili ubrzanja koristeći struju iz dodatne baterije, kako biste brže i jeftinije stigli tamo gdje ste krenuli. Kada se vozilo zaustavlja ili usporava ISG u tom trenutku pretvara kinetičku energiju u električnu koju skladišti u dodatnoj bateriji. Ta dodatna baterija je litij-ionska i pohranjena je ispod vozačevog sjedala te ima visoke performanse u kompaktnoj veličini. ISG pohranjuje energiju i koristi je kada je potrebna te kontrolira funkciju zaustavljanja motora u praznom hodu. To znači da Suzukijeva hibridna vozila moraju koristiti konvencionalno pokretanje motora samo kod hladnoće. Preostalo vrijeme koristi ISG kako bi se postiglo tiho i glatko pokretanje motora.

SHVS je sustav koji svojom težinom ne opterećuje automobil, ne zahtjeva nikakvu dodatnu opremu prilikom korištenja, smanjuje potrošnju goriva te je ekološki prihvatljivo.

  • Galerija fotografija