Suzuki Swift osvojio RJCnagradu za automobil 2018. godine

15. studenoga 2017.

Kompaktni Swift, koji nam stiže iz Suzuki Motor Corporation-a, osvojio je RJC nagradu za automobil 2018. godine, koju promiče udruženje ''Istraživača i novinara automobilske industrije iz Japana'' (RJC).

Nagrađeni Swift je svjetski strateški model treće generacije od svog lansiranja 2004. godine kao i treća uzastopna generacija koja osvaja nagradu. Također, ovo je sedma nagrada, i prvi puta u dvije godine da Suzuki osvaja RJC nagradu za automobil godine (slijedeći WagonR 1993., WagonR i WagonR Stingray 2008., Swift 2005. i 2010., Hustler 2014. i Alto 2015. godine).

Komentirajući razlog za davanje nagrade, iz RJC-a su rekli: "Swift serija nudi niz modela, uključujući Swift Sport i hibridnu varijantu, širokom rasponu korisnika. Pogotovo Swift Sport sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem koji ima izvrsne vozne performanse, upravljivost,i sportske performanse. Jedinstveno strukturirana hibridna varijanta uparena s 5-brzinskim automatskim mjenjačem nudi za malo novaca mnoge prednosti hibrida."

Swift je kompaktan automobil koji ima karakterističan sportski stil, vrhunske vozne performanse, izvrsnu upravljivost i jednostavnost korištenja. Dolazi sa 1,2-litrenim DUALJET motorom ili 1,0 –litrenim turbo motorom s izravnim ubrizgavanjem,ugrađenima na laganu i krutu platformu nove generacije – "HEARTECT". 1,2 litreni motor nudi razne pogonske sklopove, uključujući hibridnu varijantu koja omogućuje vožnju pomoću elektromotora, uz blagu hibridnu varijantu. Swift Sport ostvaruje vrhunske vozne i upravljačke performanse ugradnjom 1,4-litarskog turbo BOOSTERJET motora s izravnim ubrizgavanjem i novo razvijenim ovjesom koji dodatno pojačavaju zabavu kontroliranja automobila.

Raznolikošću ponude zadovoljavaju se specifične potrebe kupaca, kao što su sigurnosne značajke koje uključuju Dual Sensor Brake Support (DSBS) sustav za ublažavanje sudara.

Swift je Suzukijev najvažniji kompaktni automobil koji je prodan u 5,77 milijuna primjeraka širom svijeta od svog lansiranja 2004. godine*, kao svjetski strateški model. Bili su preferirani u Japanu, Europi i drugim tržištima diljem svijeta.

*Na temelju Suzuki istraživanja krajem rujna 2017.

  • Galerija fotografija