Sigurnost iznad svega!

Nova Vitara osvojila je maksimalnih 5 zvjezdica, po novom, postroženom sustavu bodovanja na Euro NCAP testiranju sigurnosti vozila.

Vitara je dobila visoke ocjene u sva četiri područja ocjenjivanja; odraslih putnika, djece putnika, pješaka i sigurnosne pomoći. Pasivni i aktivni sigurnosni sustav nove Vitara osmišljen je kako bi predvidjeli i reagirali na potencijalno opasne situacije s izvrsnom razinom zaštite.

Osim čvrste i sigurne konstrukcije, nova Suzuki Vitara ponosi se i aerodinamikom, čije ravne i blago zaobljene glatke linije, osim smanjenje potrošnje, pridonosi i smanjuju ozljeda pješaka, te automobil čine dizajnerski privlačnim i dugovječnim. Suzuki obraća posebnu pozornost na sigurnost djece u skladu s najnovijim europskim zakonodavstvom i zaštitu pješaka, te je Vitara dobila najvišu ocjenu među konkurentima.

Inače, svaka nova Vitara, i u najnižem paketu opreme diči se čak sa 7 zračnih jastuka, dok u višim paketima opreme raspolaže i aktivnim sustavom kočenja (koji vozača upozorava, 3 sek prije sudara zvučnim signalom, dok 1,2 sek prije sudara pojačava snagu kočenja, i na kraju 1 sek prije sudara, automobil koči sam), kao i aktivnim tempomatom (koji prati brzinu vozila ispred vas i bitno olakšava kretanje u prometu), uz još cijeli niz elektronički kontroliranih sustava, koji pomažu na cesti i izvan nje.

Ovdje možete pogledati detaljne rezultate testiranja sigurnosti nove Vitare.